niedziela, 29 września 2019

Jesienne gotowanie... i o kosztach tez.Francuska codziennosc: czesc 235



Jestem absolutna fanka gotowania, zdrowego, z produktow tylko ekologicznych i sezonowego! Gdybym mogla to gotowalabym non stop... codziennie po kilka godzin i oczywiscie tez bym jadla! 

Dlatego pozycja - zywnosc w domowym budzecie to u nas powazna pozycja... za miesiac wrzesien to jest 962 euros na 3 osoby... sporo albo i nie, zalezy jak na to popatrzec i z ktorej strony. 
Oczywiscie spizarnia jest nadal pelna, kosze w garazu sa wypelnione ziemniakami, marchewkami, selerem, batatami czy dyniami, w lodowce tez troche zostalo wiec ta suma niejako wykroczy nieco na pazdziernik, ale trudno to super dokladnie skalkulowac. 

Oto kilka dan z tego tygodnia...  od gory:
- Kasztanowy suflet
- Jesienne ragoût z borowikami z polenta i z szalwia
- Pstrag marynowany z marchewka i z selerem na czarnym ryzu
- Kaczka z pieczona dynia i marchewkami, szalwia i sos


przepisy sa na moim blogu kulinarnym oczywiscie:
www.est-ouest-est-ouest.blogspot.com




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz