Zaczyna się robić całkiem letnio już w mojej kuchni. Dziś kupiliśmy, po raz pierwszy w tym roku, francuskie morele, brzoskwinie i nektarynki. A co na stole?
MENU 14-20 Maj 2022
Sobota 14 maj
Obiad: naleśniki z maki gryczanej z młodym szpinakiem i serem kozim, sałata.
Podwieczorek truskawki!
Kolacja: curry z baklazanow z pomidorkami cherry, ryż basmati.
Niedziela 15 maj
Obiad: pieczony dorsz w cytrynach, frytki z patatów, fasolka szparagowa.
Podwieczorek: kruchy placek z rabarbarem i z beza.
Kolacja: zgrilowany ser Halloumi, zielone szparagi, sos miętowy.
Poniedzialek 16 maj
Obiad: Sałatka z rzodkiewek, spaghetti z pesto z pistacji.
Kolacja: Pizza margerita, sałata
Wtorek 17 maj
Obiad: Eskalopki z kurczaka, ratatouilles i czarny ryż
Kolacja Spaghetti z cukinii, beszamel wegetariański, sos salsą pomidory i papryka i crumesan z nerkowców. Sałata.
Sroda 18 maj
Obiad: Pieczony łosoś, brokuły i quinoa
Kolacja: plastry bakłażana pieczone z pomidorami i feta, kasza bulgur
Czwartek 19 maj
Obiad ja stołówka: panowie jajka sadzone i zielony groszek
Kolacja: kopytka z sosem pomidorowym, sałata, awokado.
Piatek 20 maj
Obiad: Eskalopki cielęcy à la milanaise, soczewica czerwona, koper włoski duszony
Kolacja: sałatka pomidory feta, cukinie sauté, makaron azjatycki z sosem sojowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz