Silne bialko
|
Slabe bialko
|
Bialko ze swiezych serow
|
Produkty maczne silne
|
Produkty maczne slabe (amidon)
|
Owoce
|
Warzywa
|
Specyficzne
| |
Silne bialko
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Nie
|
Tak
|
Nie
|
Tak
|
Nie
|
Slabe bialko
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Nie
|
Tak
|
Nie
|
Bialko ze swiezych serow
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Nie
|
Produkty maczne silne
|
Nie
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Nie
|
Tak
|
Nie
|
Produkty maczne slabe (amidon)
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Nie
|
Tak
|
Nie
|
Owoce
|
Nie
|
Nie
|
Tak
|
Nie
|
Nie
|
Tak
|
Tak
|
Nie
|
Warzywa
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Tak
|
Nie
|
Specyficzne
|
Nie
|
Nie
|
Nie
|
Nie
|
Nie
|
Nie
|
Nie
|
Tak
|
Tak wyglada przetlumaczona przeze mnie tabela laczenia produktow w diecie, ktora dostalam dwa dni temu od lekarzy.
Kategorie:
Silne bialko: mieso, drob, ryby, jajka, sery twarde...
Slabe bialko: straczkowe (ciecierzyca, soczewica, soja itd), orzechy: migdaly
Bialko ze swiezych serow: jogurt naturalny bez cukru, twarozki kozie, owcze, krowie
Produkty maczne silne: makarony, chleb, ryz, owies, jeczmien, kukurydza...
Produkty maczne slabe: platki zbozowe, ziemniaki, bataty, dynie...
Specyficzne: MIOD, Melon, arbuz
I teraz tak mozna w ciagu 1 posilku polaczyc TYLKO 3 GRUPY produktow.
Wode nalezy pic przed posilkiem i jak najmniej podczas by nie rorzedzac sokow trawiennych...
Czyli czuje sie coraz lepiej ale wszystko mi sie poprzewracalo!!! jesli o gotowanie, jedzenie i kuchnie chodzi...
Chyba nawet sobie inaczej kuchnie uporzadkuje, wedlug tych kategorii - by bylo latwiej.
Pizzy nie zjem, makaronu po bolonsku nie zjem, chili con carne nie zjem, zapiekanki typu quiche tez nie, chleba z miodem nie zjem, ciasta zadnego nie zjem o tortach nie wspomne ba nawet tarty owocowej nie zjem bo owocow praktycznie z NICZYM nie wolno laczyc!
Takze mamy tutaj prawdziwa REWOLUCJE!
Ale jesli mam byc zdrowa dzieki temu to oczywiscie sie ZGADZAM i PODPISUJE obiema rekami... bede musiala kreatywnosci swej uzyc by nowe receptury powymyslac.
Dzisiejsze MENU:
Sniadanie: 5 lyzek platkow owsianych z jogurtem naturalnym 125 g, zielona herbata.
11h 1/4 melona z lyzeczka miodu
Obiad 13h: 1/2 awokado, Porcja ryby na parze Eglefin (plamiak albo lupacz), koper wloski duszony na oliwie, jogurt naturalny.
Podwieczorek: 4 lyzki musu jablkowego bez cukru i kilka malin swiezych
Kolacja: pomidor bez skorki ( pierwszy raz sprobuje od 9 dni podobno moge), mozarrella swieza di buffala, kromka chleba.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz