Jeszcze tydzień pracy pozostał do następnych, tym razem wiosennych wakacji. Wiosna w kalendarzu jest. W ubiegły weekend gdy byłam nad morzem siedziałam w sweterku i było 21-22°C w cieniu. Teraz mamy minusowe temperatury rano i nieco dodatnie popołudniu. Wiatr mrozi oczy i uszy. W niektórych regionach spadł wiosenny śnieg. Ale w sercu wiosna tak czy tak i na talerzach tez!
Menu na tydzień 2-8 kwiecień 2022
Sobota 2 kwiecień
Obiad: Łosoś zapieczony ze świeżym wiosennym szpinakiem w sosie tahini. ( Ottolenghi) Ryż dziki. Truskawki.
Kolacja - wychodzimy do pizzerii Angello, naszej ulubionej...
Niedziela 3 kwiecień
Obiad: rzodkiewki, pierś z kurczaka, duszone zielone szparagi, purée z ziemniaków.
Kolacja: ryż Basmat z grzybami i z przyprawami ( Ottolenghi)
Poniedzialek 4 kwiecień
Obiad: Omelet z mlodym bobem i z parmezanem, sałata
Kolacja: ciecierzyca z przyprawami tandoori ( Ottolenghi), chleb, sery.
Wtorek 5 kwiecień
Obiad: Klopsiki po włosku z wołowiny w sosie pomidorowym, makaron, sałatka z awokado.
Kolacja: kapusta romanesco z kasza bulgur.
Sroda 6 kwiecień
Obiad: Klopsików ciąg dalszy ale z kluskami śląskimi, sałata
Kolacja duszone warzywa: marchewka młoda, brukiew i kapusta z risoni czyli mieszanka ziaren ryżowych: soczewica, groch łuskane, ciecierzyca i ryż.
Czwartek 7 kwiecień
Obiad: ja stołówka, panowie filet z morszczuka i fasolka szparagowa
Kolacja
Pierogi ruskie ze skwarkami i śmietaną. Kapusta zasmażana.
Piatek 8 kwiecień
Obiad: ja stołówka, panowie ratatouilles i kuskus
Kolacja: falafels, sos curry i tahini. Salatka z pomidorow.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz