sobota, 5 czerwca 2021

Wielka ochota na... chłodnik, na kalarepkę i na tartę z cukinia!


Wróciłam przed godzina z rynku i już szykuje jedzenie na weekend. Popołudniu będziemy na wsi, w ogrodzie bo pogoda w końcu cudna! 

Chłodnik gotowy, stygnie. Pęczek botwiny był tak duży, ze na 2 razy starczy. W tygodniu trzeba będzie zrobić raz jeszcze. Tym bardziej, ze tylko ja go jem. A Stéph i Antek  spróbuja zaledwie. 

Podpieklam plastry cukini i piecze się tarta z cukinia i z feta na kolacje. 
Kalarepka będzie w tygodniu. 
Zakupy udane, wiosna i latem pachnące... miski nektarynek, brzoskwiń, moreli, kosz truskawek - będzie na jutrzejsze ptysie dla Polonii. 

Menu na dziś:

Sniadanie: sok z rzepy i z karczocha, zielona herbata, chleb z ricotta i z konfitura wiśniową. 

Kawa

Obiad: naleśnik z maki gryczanej z jajkiem, szynka i serem, sałata z kiełkami. Zioła

Podwieczorek: truskawki, kostka czekolady, orzechy, zioła

Kolacja: tarta z cukinia i z feta i tymiankiem, sałatka z pomidorów, jabłko. 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz